Nederlandse Ambassade in Praag, Tsjechië

Nieuws

1 t/m 10 van 136

Verfijnen

Toelichting bij het veld trefwoord

Vul hier een datum in op de volgende manier: DD-MM-YYYY

1 Belangrijke mededeling

De Nederlandse ambassade in Praag zal op woensdag 1 maart 2017 van 13 tot 17 uur gesloten zijn in verband met de onthulling van het Max van der Stoel monument.

2 Reactie minister-president Rutte op eerste uitkomsten JIT-onderzoek

Vanmorgen zijn de nabestaanden geïnformeerd door het Joint Investigation Team (JIT) over de eerste resultaten van het strafrechtelijk onderzoek naar het neerhalen van vlucht MH17. Het gaat om onderzoekresultaten over het wapen waarmee vlucht MH17 is neergehaald, de afvuurlocatie en de aan- en afvoerroute van de BUK-installatie.

3 Verkiezing Tweede Kamer op 15 maart 2017

Op 15 maart 2017 vindt de verkiezing plaats van de leden van de Tweede Kamer der Staten Generaal. U als kiesgerechtigde Nederlander in het buitenland kunt uw stem uitbrengen voor deze verkiezingen.

4 Verandering van consulaire tarieven

De consulaire tarieven zijn (als gevolg van een nieuwe wisselkoers) per 1 september 2016 gewijzigd. U vindt een overzicht van de nieuwe consulaire tarieven op onze website onder het kopje Burgerzaken.

5 Oekraïne-referendum

Het raadgevend referendum over het associatieakkoord met Oekraïne is op 6 april 2016.

6 Belangrijke mededeling

7 Europese Commissie bezoekt Amsterdam

De start van het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie vormt de aanleiding van een bezoek van de Europese Commissie aan Amsterdam. Op 7 januari ontvangt minister-president Rutte de leden van het Europese Commissie in het Scheepvaartmuseum.

8 Kandidatuur VN-Veligheidsraad 2017-2018

Het Koninkrijk der Nederlanden heeft zich kandidaat gesteld voor een niet-permanente zetel in de VN-Veiligheidsraad voor de periode 2017-2018.

9 Nederland voorzitter Europese Unie in eerste helft 2016

Nederland bekleedt in de eerste helft van 2016 voor de twaalfde keer het voorzitterschap van de Europese Unie. De vorige keer was in 2004. In Nederland zullen de vergaderingen van het voorzitterschap plaatsvinden op één locatie: het Marine Etablissement in Amsterdam. Het gaat om vergaderingen met ministers en ambtenaren uit alle lidstaten van de Europese Unie.

10 Nederlandse Ambassade steunt ‘Bike to Work’ campagne

In mei zal Tsjechië erg op Nederland lijken omdat de vijfde editie van de “Bike to Work” campagne begint. 26 Tsjechische steden zullen deelnemen, duizenden werknemers zullen elke dag de fiets pakken in plaats van de auto of het openbaarvervoer. Ook de Nederlandse Ambassade zal meedoen met het team ‘Oranje.’ © www.dopracenakole.net